23.04.2019 | 0:01
Върнаха шофьорската книжка на Лютви Местан
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване

Състав на Окръжен съд – Кърджали върна шофьорската книжка на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, съобщава НОВА ТВ.

Съдът е приел, че единствения мотив, с който се обосновава постановяването на тази ограничителна мярка от прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали е, че същата се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от  Местан.

Съдиите са приели, че разпоредбата от НПК не се прилага императивно при обвинение за извършено престъпление от такъв тип, а е законова възможност за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство.  „Преценката винаги е индивидуална, с оглед обществената опасност на разследваното деяние и обществената опасност на обвиняемия, като в настоящия случай от събраните до момента данни по делото не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност“, се казва още в съобщението на съда.

Според съдиите в обжалваното постановление няма яснота извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвиняемия. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране