01.07.2019 | 11:27
Васил Велев от АИКБ се готви за председател на НЕК?
Той се цели директно в председателския пост на НЕК и поради тази причина полага толкова усилия да очерни държавното дружество

В последните седмици председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев се вживява активно в ролята на отявлен критик на метода на управление на държавната НЕК. Любопитно е каква изгода носят на Велев тези медийни изяви?

Все пак живеем в страна, в която личната изгода е водеща за всяко едно действие. Едва ли основният му мотив е желанието да бъде под светлината на прожекторите и да си прави пиар, питат се експерти. Изглежда, че Велев се цели директно в председателския пост на НЕК и поради тази причина полага толкова усилия да очерни държавното дружество, пише ПИК.

След като стана ясно, че Бордът на директорите на БЕХ е отхвърлил оставката на директора на НЕК, Васил Велев веднага лъсна в медиите и продължи да прокарва менте компромати за некачественото стопанисване на дружеството. Вероятно Велев ще изчака да се потуши напрежението и след време ще се появи на бял кон като спасител на НЕК.

Според запознати присъствието на устатия индустриалец в НЕК ще е стратегическо, защото въпросният бил в топли отношения с важни хора в държавата и чрез него те ще получат сериозно влияние в управлението.

„Все пак апетитният стол на директор на държавното дружество е голяма хапка за Василев, който се е запънал като магаре на мост за властта в пустия НЕК. Вместо да си прави разходки по телевизионните студиа, нека се захване с въпроси от компетенциите на организацията, която представлява. Методът „Разделяй и владей“ трудно ще помогне на господина да се добере до мечтания пост – шеф на НЕК.

Излишна е фалшивата загриженост на Велев за българската енергетика. Прекалено много станаха Майките Терези“, коментират експерти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране