31.08.2020 | 23:42
Векилска се завръща в БНТ след фиаското с чиновническата позиция в ЕК
Ще води предаването "България в 60 минути"

От 8 септември зрителите на БНТ 1 ще научават актуалните събития и любопитните истории от цялата страна в новото предаване „България в 60 минути“, пише Лупа.бг.

То ще се излъчва всеки делничен ден от 17:00 часа. Познайте кой ще е водещ на новия ТВ „хит“? Старата муцуна Мариана Векилска, която се завърна наскоро след пълното си фиаско в опита да се справи с чиновническа позиция в Еврокомисията.

„Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение, заедно с колегите в страната и със зрителите, да се впуснем в едно невероятно приключение из цяла България с #ИсториитеOколоНас.“ Така се похвали за новата си работа дългогодишният кадър на Би Ти Ви.

Новият формат на БНТ е насочен към широката аудитория. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи преки включвания и репортажи по теми, които засягат всекидневния живот на хората, ще акцентира и върху любопитни инициативи, бизнес решения, обществени събития, образователни проекти, традиции… и всичко онова, което вълнува и движи местните общности.

„България в 60 минути“ ще поднесе на зрителите и много идеи свързани с пътешествия в страната. За реализацията на предаването БНТ мобилизира ресурса на четирите си регионални телевизионни центрове, както и на своите кореспонденти.

Векилска зарязва телевизиите по-лесно, отколкото мъжете си. Започва кариерата си на журналист като водещ на първия сутрешен блок на Нова телевизия. По-късно е репортер и водещ в Канал 3. Със създаването на bTV се присъединява към екипа, като репортер, а малко по-късно става лице на сутрешния блок.

През годините Мариана е била водещ на новините и на съботно-неделния сутрешен блок, репортер, продуцент и автор на кратки документални филми в медията. През 2019 г. замина за Брюксел, като заряза двете си деца на втория си съпруг Симеон Колев. След като бързо-бързо се върна в България, стана част от екипа по международна дейност на Националния военноисторически музей.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране