09.08.2020 | 11:50
Велизар Енчев: Спешно направете Антоанета Христова министър!
Така се гради палат в Бистрица – като рушиш палатките на Орлов мост!
В ранното неделно утро bTV пак ни ощастливи с назидателна лекция на правителствения политолог Антоанета Христова. Заела позата на гръмовержец, госпожата раздаде порция шамари на протестиращите, стори ниско темане на властта, обяви корупцията за общо понятие и произведе чутовна вест: България е жертва на хибридна война!

Доцентката здраво загази. И май ще ходи на поправителен по геополитическа култура. „Хибридна война“ е синоним на подмолна руска намеса. Но Путин е последният човек на планетата, тръгнал да сваля режим, осигуряващ му трасе за газов поток.

Да вменяваш хибриден грях на протест, отсъстващ от московската преса, но преливащ от първите страници на западни медии, е геополитическо скудоумие. Да лепиш русофилски етикет на русофоби е политологическо малоумие.

Ала тя не е малоумна. Даже много е умна. БАН-дамата трескаво пресмята ползите и вредите, а академичният компютър тихо й нашепва: Блъскай баракадите в София, мачкай гадовете във Варна и Пловдив, плюй душманите на премиера и КАТ официално ще ти изсипе нов половин милион за некви листовки. Или неофициално – в пачки по 500.

Така се гради палат в Бистрица – като рушиш палатките на Орлов мост!

Борисов, направи я министър! Все едно на кво министерство.

Само тъй ще укротиш слугинския й гняв, който ти върши мечешка услуга.

Побързай! Утре в Брюксел и Вашингтон ще долетят посланическите депеши от София!

Facebook, Велизар Енчев

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране