23.01.2015 | 17:10
Вендета за ексдепутат заради неуредени сметки
Антоний Йорданов е роднина на бившия директор на РДВР- Пловдив, Илиян Йорданов
Ново отмъщение застигна ексдепутата от ГЕРБ Антоний Йорданов. След като преди година две негови коли бяха опожарени, а един джип – потрошен, сега вендетата застигна оцелелия джип и лек автомобил от марката „Мерцедес“. Разследващите работят по версията за неуредени сметки, научи „България Днес“. Вчера потърпевшият собственик бе привикан в полицията, за да даде показания и да каже дали има някакви съмнения кой може да му има зъб.
„Няма да коментирам нищо. Има следствени органи“, лаконичен бе Йорданов пред „България днес“. Той преживял наново ужаса от началото на януари м.г., когато пиромани драснаха клечката на два негови джипа. Пред дома му в Пловдив на ул. „Акация“ изгоряха „Мерцедес ML“ и „Тойота Ландкруизър“. Огънят бил забелязан в 2 часа на 9 януари от дъщерите на семейство Йорданови. Антоний и съпругата му Татяна се прибрали по-късно с джип „Мерцедес GL320“. Въпреки че оцелял от огненото покушение, джипът осъмнал на следващия ден със счупено предно стъкло. То било потрошено на сол с паве, което било намерено в колата. Скъпите возила били застраховани. Мерцедесd, който се водел на юридическо лице, го ползвала съпругата. С тойотата Йорданов ходел на лов.
Година по-късно пироманите довършиха делото си. Те подпалили в нощта срещу четвъртък джипът „Мерцедес GL320“ и лек автомобил от същата марка. Луксозните коли са били паркирани една до друга на улица „Чернишевски“ в града под тепетата, където живее семейството. Инцидентът отново станал в два часа след полунощ. Едното возило е напълно изпепелено, а другото е с по-малки поражения. При огледа разследващите са открили следи от запалителна течност.
Пламъците са засегнали и някои коли, които са се намирали наблизо. От огъня е пострадала „Мазда“, която е собственост на съсед на Йорданов. Комшията обяснил, че не познава ексдепутата, защото отскоро живее на адреса. Пироманите, които миналата година изпепелиха колите на Антоний Йорданов, все още не са заловени. Тогава при разпита бившият депутат от ГЕРБ заяви, че няма причина някой да иска да му причини зло. Йорданов твърдеше тогава, че няма идея защо се е стигнало до палежите. Колите са запалени през нощта, това означавало, че някой се опитва да сплаши Йорданов, а не да го убие. Тъй като палежите са идентични, се предполага, че поръчителят им е един и същ.
Антоний Йорданов е роднина на бившия директор на РДВР- Пловдив, Илиян Йорданов. Съпругата му Татяна е общинска съветничка от ГЕРБ в Пловдив. Дамата се занимава с производство на бебешко и детско облекло. Йорданов изкара два мандата в парламента. Той е разказвал, че най-добре се чувства сред природата. През зимата със семейството му обичали да карат ски в Пампорово или в Банско. Ексдепутатът обожавал да излиза в балкана на лов, нарамил пушка. Той е завършил семестриално физика и математика в ПУ „П. Хилендарски“, но не се е дипломирал. Признава, че не съжалява, че е висшист без диплома, и се определя като щастлив човек.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране