19.03.2015 | 12:45
Веселин Стоев оглави Военно-апелативна прокуратура
Следователят по делото за Иван Иванов пък е назначен за шеф на Столичната следствена служба
Веселин Стоев

ВСС избра Веселин Стоев за административен ръководител на Военно-апелативна прокуратура. Следователят по делото КТБ пое Столичното следствие. Веселин Стоев бе единствен кандидат за поста. Досега той беше заместник-военно-апелативен прокурор.

При гласуването днес той събра подкрепата на 17 от кадровиците на Висшия съдебен съвет (ВСС). Само един беше против, а 4 се въздържаха.По време на дискусията членовете на съвета оцениха управленската концепцията на Стоев като добра. Следователят по делото за длъжностното присвояване от КТБ Иван Иванов пък е назначен за шеф на Столичната следствена служба.  Иванов е бил назначен със заповед на градския прокурор на София Христо Динев преди три дни.

Съпругата на Иванов – Миряна Георгиева Иванова, също е следовател в Столичното следствие, което създава потенциален конфликт на интереси, коментират магистрати.

До новото назначение се стигна, след като доскорошният ръководител Петьо Петров подаде оставка и поиска да напусне системата. В края на януари Върховният касационен съд приключи ключовото дело за подкуп срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов. Те бяха оправдани, а съдът записа, че поведението на Петров, основен свидетел на прокуратурата, е било емблематичен пример за провокация към подкуп.  В деня на излизане на решението Петков подаде оставка и излезе в отпуск.  ВСС обаче не го освободи като следовател, за да може да бъде наказан.

2 коментара

  1. Elena Yaneva каза:

    Честито за новия пост!Желая ти успех, следвай разума си и върви напред !

  2. Йорданка Раденкова каза:

    Честито, Веско! Бъди здрав и смел – отстоявай с професионализъм позициите си! Успех!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране