14.01.2020 | 2:14
Веждито винаги е бил там, където са парите
Десет години пълни гуша и безскрупално хвали този, дето му дава зелника. Ами, това е – Вежди!

Ако е останал един грам съвест и прочете какво пишат за него в социалните мрежи, би трябвало да се скрие в гори родопски и да не се показва повече.

Това няма обаче да стане. Защото Вежди винаги е бил там, където са парите. И където е властта.

В социалните мрежи го направиха на миш-маш заради унизителното словоблудство и венцехвалене на Борисов. Рашидов толкова яко се засили и скочи направо от десетметровата кула в… празен басейн. Вижте в Уикипедия откъде започва неговата професионална и политическа кариера: от историческият му рожден ден на 14 декември 1996 година. Тогава босът на Мултигруп Илия Павлов го провъзгласява за първи мултак на родината. Високо звание, оркестърът свири туш! Добре, а до 1996 година Вежди нищо ли не е правил? Значи цели 45 години го няма никакъв. Като много други пребоядисани биографиите им започват най-рано от 1990 година. Особено ако имат дедо, за който може да се разказват небивалици.

Ала Веждито не е страдал по Онова време. Преди 10 ноември яде и пие с партийните големци и с творци, които са до Голямото доброутро, за да си урежда участията в изложби. След 10 ноември 1989 година се присламчва при мутрите – там са големите гуляи и пари. Има го дори на снимка – как Кръстника на мафията Иво Карамански целува страстно великото чело на скулптура и произнася пророчески думи: ти ще станеш министър! Явно тогава Иво се е будалкал,изобщо не е допускал, че този кръчмарски плъх може да бъде министър. Ала дойдоха времената на плъховете. Преди да се впие към изгодната шайка ГЕРБ, той е общински съветник от групата „Другите за София”- до 2003 година.

Шеф на тези други е последният председател на Комсомола Росен Карадимов – два пъти депутат от БСП, а през 1998 година бяга в Евролевицата. Там е Вежди – при храбрите евролеви. Никой не помни дали е свършил нещо свястно като общински съветник, но се помни още как с още един съветник от СДС бият полицай на паркинга пред общината. Юнаци!

Големият възход на кариериста започва обаче през 2009 година, когато се прилепва към ГЕРБ, та до сега. И се изпълва предсказанието на Карамански – става министър! Десет години пълни гуша в герберската групировка и безскрупално хвали този, дето му дава зелника. Ами, това е – Вежди!

Стефан Северин

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране