04.06.2019 | 5:17
Вижте кои са храните, които помагат за намаляване на мазнините в коремната област
Може да пробвате диетата, ако не ви се ходи във фитнес залата

Искате да отслабнете, без да се потите в залата за фитнес? Ако отговорът е „Да“, със сигурност ще се зарадвате да научите, че това е възможно чрез промени в начина на хранене и консумацията на определени продукти. Въпросните храни помагат за намаляване на мазнините в коремната област, както и срещу неприятното подуване на стомаха, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на британска диетоложка.

Нутриционистката Тери-Ан Нънс препоръчва седем хранителни продукта, консумацията на които се свързва с резултатно преборване на т.нар. централно затлъстяване:

1. Пълнозърнести храни

Фибрите играят важна роля за правилното функциониране на храносмилателната система. Най-лесната промяна, която могат да направят хората, желаещи да отслабнат, е да включват повече фибри в менюто си. За целта Тери-Ан Нънс препоръчва рафинираните храни като бял хляб и паста да се заменят с пълнозърнести – кафяв хляб, кафява паста, кафяв ориз. В храненето трябва да присъстват и повече овесени ядки, ечемик, ръж.

2. Авокадо

Освен че е вкусно, авокадото е богато на мононенаситена мазнина, която помага за контролиране на кръвната захар и за намаляване на висцералната мазнина, свързвана с повишен риск от диабет.

3. Ядки

Хората, залъгващи глада си с ядки, имат по-малко мазнини в коремната област от тези, които залагат на обичайните въглехидратни изкушения.

4. Яйца

Заменете изобилстващите на въглехидрати закуски с протеинови. Яйцата са отлична закуска, богата на протеини, която помага за отслабване и за намаляване на мазнините в коремната област.

5. Банани

Бананите съдържат магнезий и калий, които противодействат на ефектите от солените преработени храни, които могат да причинят подуване на стомаха.

6. Йогурт

Йогуртът стимулира полезните бактерии в червата и противодейства на „лошите“, като по този начин помага да се предотврати подуването на стомаха.

7. Зелен чай

Ако искате да се сдобиете с плосък корем, опитайте се да замените традиционния чай със зелен. Само една чаша зелен чай е достатъчна, за да се увеличат антиоксидантите в кръвта, известни като катехини. Най-важният сред тях е епигалокатехин галат, който подобрява метаболизма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране