28.06.2015 | 0:55
Вижте най-грозното куче в света – Квази Модо
Псето е мелез между питбул и холандска овчарка

Гърбавият 10-годишен Квази Модо спечели първото място в състоялия се в Калифорния конкурс за най-грозното куче в света, съобщи Асошиейтед прес.Квази Модо е мелез между питбул и холандска овчарка. Той е оставен като малък в приют, откъдето го е взел ветеринар.

„Видът ми може да поразстрои някои. Виждал съм мъже да скочат на капака на колата си, за да избягат от мен, мислейки, че съм хиена или тасманийски дявол, но след като ме опознаят, ги спечелвам с ведрия си характер“ – пише в биографията му за конкурса.

Първата награда се съпътства от чек за 1500 щатски долара. Двата мелеза между китайско качулато куче и чихуахуа Суипи Рамбо и Фродо заеха съответно второто и третото място.

Наградата „Борбен дух“ получи 8-годишната чихуахуа Прешъс. Тази награда се присъжда на куче и собственика му, преодолели големи трудности и служещи на обществото. Сляпата с едно око Прешъс е обучена да подушва признаци за ниска кръвна захар и да предупреждава собственика си при проблем.

Конкурсът за най-грозното куче в света бе проведен за 27 път. Претендентите се оценяват от тричленно жури в няколко категории – за характер, природна грозота, необичайни характеристики.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране