21.04.2020 | 15:10
Вижте ВИДЕО от катастрофата, убила Милен Цветков
Пешеходци са се отървали на косъм от смъртта. Задържана е и приятелката на Кристиан Николов

Видео от камера, заснела тежката катастрофа, в която загина дългогодишният жунралист Милен Цветков, се разпространява в социалните мрежи. На кадрите се вижда леката кола на Цветков, която изчаква пешеходци на червен светофар. Секунди по-късно тя е ударена с висока скорост от джип Ауди Q7, шофиран от Кристиан Николов. Хората на пешеходната пътека по чудо се разминават невредими.

Четирима са вече арестуваните за катастрофата, в която загина Милен Цветков, съобщава БНТ. Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, в колата е била и приятелката на шофьора на инцидента Кристиан Николов – Симона Цветкова. Те са напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата. Симона Цветкова е издирена и е задържана късно снощи. Георги Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, бе арестуван малко преди нея.

Двамата са много важни свидетели, но отказват да съдействат на разследването. Те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи в автомобила и дали са знаели, че той е под въздействието на наркотици. Ако са знаели, но не са го спрели, това също може да се смята за престъпление.

Часове по-рано за 24 часа беше задържана и майката Кристиан – Десислава Пешева, която сама се е явила в СДВР, за да бъде разпитана. Възможно е да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила на сина си. Прокуратурата ще иска постоянен арест за обвинямия Кристиан Той е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране