22.04.2015 | 7:45
ВКС решава за прането на пари от Брендо
В Италия Банев има 20-година присъда за трафик на дрога
Върховният касационен съд ще гледа в петък делото срещу сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо за пране на пари от наркотрафик.
Делото е образувано по протест на Софийска апелативна прокуратура срещу решението на САС от 11 юли м.г., с което той бе оправдан. Останалите подсъдими – братът на Брендо Симо Карайчев, бившата му жена Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева, също бяха оправдани. През февруари 2013 г. СГС осъди Брендо на 7,5 г. затвор, а другите трима получиха по 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок.
След оправдаването на Брендо съдът промени мярката му за неотклонение домашен арест и никой в момента не знае къде е той.В петък върховните съдии ще гледат и дело, образувано по искане на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяването на процеса срещу Дишлиева, тъй като наказателното производство срещу нея е било прекратено поради неотстранени в срок процесуални нарушения.
В Италия Брендо има 20-годишна присъда за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин, която все още не е влязла в сила. Румънските власти също поискаха екстрадицията му, за да го съдят за наркотрафик, но нашият съд отказа предаването му. През 2013 г. 10-годишната дъщеря на Банев – Лара, бе отвлечена и след 47 дни в плен освободена. Извършителите не са открити и до сега.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране