06.07.2015 | 15:23
Владимир Путин: Подкрепям гръцкия народ
Атина трябва сама да поиска помощ от Русия

Руският президент Владимир Путин е изразил подкрепа към гръцкия народ в преодоляването на стоящите пред страната трудности, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Това е станало в днешния му разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас. Той се състоял по инициатива на гръцката страна, твърдят от Кремъл. По-рано обаче правителствени източници в Атина съобщиха, че Путин е този, който е искал разговор с Ципрас.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви по-рано, че ако Гърция има нужда от финансова помощ, тя трябва да помоли за нея. Досега обаче към Русия такова искане не е постъпвало. “Адресирайте този въпрос към Атина”, отговори той на журналист, който го попита може ли Москва да окаже финансова подкрепа на Гърция. И допълни, че тази тема досега не е фигурирала в контактите между двете страни.

В Кремъл се отнасят с уважение към резултатите от референдума по въпроса за споразумение с кредиторите на закъсалата страна. Въпросът за помощ за Гърция не е включен в дневния ред на срещата на групата БРИКС в руския град Уфа тази седмица. Той обаче може да бъде засегнат при обсъждането на международните проблеми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране