29.09.2020 | 10:00
Властта оттегли проекта за автомати за лекарства
Заради становището на МЗ фирмата е спряла инвестиционния си проект

Становището на експертите в здравното министерство по отношение на инвестиционния план за апарати за продажба на лекарства е, че това може да се направи, но само за лекарства, които не се отпускат с рецепта. Това са основно обезболяващи и температуропонижаващи медикаменти, коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов пред БиТиВи.

Той обясни още, че заради становището на МЗ фирмата е изтеглила инвестиционния си проект. Ангелов смята, че самият проект има за цел да създаде нови работни места, но продажбата на медикаменти трябва да бъде синхронизирана с нашето законодателство. Той визира и експерти фармацевти и лекари, че има нещо непрозрачно в цялата процедура.

Ангелов заяви още, че промени в закона не са правени в полза на този план. Идеята на този проект е разкриването на работни места. В крайна сметка фирмата е изтеглила своя проект заради становището на здравното министерство, посочи министърът.

Той допълни, че Министерски съвет също отмени решението си за одобрение на проекта, след което той е бил оттеглен. Машини за лекарства без рецепта има по света, но те са поставени в някои социални институции, допълни той.

Министърът потвърди, че депутатите трябва да носят маски в пленарната зала, която е затворено посещение, освен това, те трябва да дават пример.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране