23.11.2020 | 17:50
Властта затваря България от петък?
Здравният министър предложи яко затягане на мерките заради якото измиране

България влиза във втори локдаун от петък. Затварят всички ресторанти, барове, дискотеки, молове, училища, детски градини и ясли. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Предложенията са негови и предстои да бъдат одобрени от Министерския съвет.

Новите мерки включват удължаване на обявената извънредна обстановка с 4 месеца – до март 2021 година, преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли. Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конкурси и други развлекателни мероприятия, включително частни тържества.

„Не може да си позволим да губим животите на хората. Сега е времето, докато спазваме дистанция, да се държим един за друг. Аз няма да бъда министъра, който ще предаде усилията им. Разумът и сърцето ми ми казват, че е нужно да предприемем нови мерки. Днес ги предложих на министър-председателят на България. Предложих тези мерки да влязат от петък, те ще бъдат обсъдени на Министерски съвет”, обяви здравният министър.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев представи данни за заболяемостта в страната. Тя  надхвърля 250 на 100 000 души от населението в почти всички държави в Европа. 23 560 случая са регистрирани за миналата седмицата в страната, което е нарастване със 102%. България е на 11 място по заболеваемост в Европа.

Той обяви следните предложения:

Удължаване срока на извънредната обстановка до края на март 2021 г.;

– Преустановяване на присъствените занятия във всички университети, училища, детски училища и ясли;

– Преустановяване на колективни спортни мероприятия, семинари, конгресни мероприятия, развлекателни мероприятия, частно организирани тържества;

– Нощните заведения и дискотеките остават отворени;

– Преустановяване на работата на ресторанти, кафе сладкарници, барове и др. Те могат да работят само за доставки по домовете;

– Преустановяване на работата на всички нехранителни магазини, с изключение на аптеки, дрогерии, застрахователи, банки;

– Преустановят се вътрешните и външни екскурзии.

 

3 коментара

  1. Паказ каза:

    Тъпи,нещастни копелета. Малоумни убийци. До кога ше ги търпим,бе, тия чалгаджии,а,?

  2. Ангелов каза:

    Абе, дебили, магазини затворени, ама кръчми не. Ми аз от де да си купя обувки,ве, тъпаци?

  3. Vanko каза:

    Mani neorentirali pedali negramotni i nemoge6ti

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране