19.01.2015 | 8:46
Войната продължава: Мавродиев съди Прокопиев за клевета
КФН никога не е била използвана като „бухалка“, оправдава се Стоян Мавродиев

Тази огромна лъжа вече опровергавам три години. Това е лъжата за Брендо. Няма мои подписи, това съм го опровергавал и е отвратително да се коментира една лъжа – вече няколко години от медиите на Прокопиев. Не случайно, пак повтарям, съм завел наказателно дело срещу господин Прокопиев за клевета. Това заяви пред Нова телевизия Стоян Мавродиев, председател на КФН.

„Историята е много проста и съм я обяснявал и преди. Представлявах най-голямата в света компания за корпоративни услуги, която има офиси в над 50 държави. И много пъти съм казвал – не работя във Вашингтон, а в България. Такъв човек като Брендо не е фигурирал в нашите документи. Няма мои подписи, затова по делото с Прокопиев съм поискал и графологична експертиза, включително споменатите документи. Това със сигурност са фалшификати, ако някой твърди, че там има мои подписи. Поискал съм и документ от ДАНС, който ще представя, когато му дойде времето. В него се казва – Стоян Мавродиев никога не е бил разследван за пране на пари, не фигурира в никакви масиви на ДАНС за пране на пари. ДАНС е институцията, която ексклузивно разследва случаите на пране на пари. Щом моето име не фигурира в техните бази данни, за какво говорим?“, коментира Мавродиев.

„Така че няма защо да се оправдавам. Нито фирмата, която представлявам, нито вашингтонският й офис може да носи отговорност за това, че някъде е била регистрирана някаква компания. Пак ще кажа – прокурорът се отказа от моето призоваване по делото. Има документи от ДАНС, че нямам съпричастност. И ще стане ясно по делото за клевета, че Прокопиев лъже. Да, познавам го отдавна. И то доста добре. И вероятно причината за манипулацията „Брендо“ и гнусните лъжи, които се разпространяват по мой адрес, се крият именно там. Няма лични войни между мен и Прокопиев, що се касае до моето отношение. КФН никога не е била използвана като „бухалка“, както се твърди. Става въпрос за съвестно вършене на работа, за спазване на закона и за санкциониране на нарушители“, подчерта шефът на КФН.

Стоян Мавродиев заяви, че има няколко лъжи срещу КФН – че е цензор, че нарушава свободата на словото и че обслужва модела „Кой“. „Аз съм избран от 2010 г. по предложение на ГЕРБ, ДСБ и СДС. Господин Радан Кънев може да провери всички тези неща. Депутатите от БСП и ДПС са гласували против. Това показва кой ме е предложил и кой ме е избрал. Аз съм навярно един от тримата най-проверявани и преследвани хора в държавата по модела „Кой“. Другите двама са господин премиерът Борисов и господин президентът Плевнелиев. Нали се приписват на господин Пеевски определени медии. Така или иначе, от тази медийна група срещу мен има достатъчно много атаки – срещу мен и господин Плевнелиев например. Бях обект на пълна данъчна ревизия в продължение на 8 месеца. Надявам се, че стана кристално ясно, че нямам нищо общо с модела „Кой“, заяви Мавродиев.

Той посочи, че КФН не отговаря за случая KPMG. „Ние не сме цензори, защото не сме спирали публикации. Не сме влияли на съдържанието. Става въпрос за наказания, свързани с лъжи, противоправно поведение, нарушение на закона. Аз съм демократ и никога не бих си позволил да огранича свободата на словото“, заяви Стоян Мавродиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране