05.03.2016 | 21:21
Борисов плаши Гърция с ДАНС и ГДБОП, за 24 часа щели да решат проблема с бежанците
Войници и жандармеристи са изиграли много умело ролята на имигранти на "Кулата"

Затруднен съм да отговоря как Гърция се справя с трафикантите на бежанци. У нас няма ден да не задържаме трафиканти. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната „Граница – 2016“, което се провежда в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич.

“Гърците са ни братя, но ако не могат да се справят, ще им пратя нашите БОП и ДАНС и за един ден проблема ще приключи, така отговори премиерът на въпрос на журналисти за гръцките трафиканти, които печелят страшно много и биха могли да насочат нелегалните имигранти към нашата граница.  Борисов похвали съвместното учение между МВР, Министерството на отбраната и БЧК, за отличната организация.

В учението, продължило около час, участваха 50 единици специализирана техника, два вертолета, линейки, пожарни, високо проходима техника и над над 400 души. “Поне половината ще останат тук за по-дълго време. Ако се наложи за един ден ще докараме още 500 човека на границата”, допълни Борисов.

Той каза че войници и жандармеристи са изиграли много умело ролята на имигранти. Разиграни бяха ситуации с припаднали жени бежанки, ранен наш полицай, изтласкване с водни струи и др.

“Надявам се в понеделник на срещата ЕС-Турция да се приеме моето предложение за пропускане само на бягащи от войната и през официалните ГКПП-та, да им се взимат отпечатъци, да им се правят медицински прегледи и да има потвърждение за дестинация където са желани”, каза премиерът.

Според него бежанският поток ще секне след като се ликвидира причината. “Радвам се че примирието в Сирия важи, защото докато мятат бомби, няма как да не бягат хора. Бежанците не са ни врагове и нека не се настройваме срещу тях. Трябва обаче да се възстанови Шенген и мигрантите да минават както е по закон, а не кой от където дойде да влиза”, допълни Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране