12.03.2015 | 19:46
Временни синдици ще контролират квесторите в КТБ
Те ще имат право да ревизират решения за цесии

За да се избегне разграбването на КТБ се обединихме, за да се внесат законодателни промени. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг след края на консултации между парламентарно представените партии в Министерстов на финансите.

Двама синдици, назначавани от фонда за гарантиране на влоговете, ще контролират квесторите на затворени банки. Без техните подписи решения за разпореждане с активи няма да влизат в сила, освен това ще могат да ревизират и да развалят сделки, направени от квесторите. Тези промени ще предложи финансовото министерство в закона за банковата несъстоятелност.

Благодаря на всички политически партии в парламента, защото не политиканстват в случая с КТБ, за да върнем тези милиарди, за това, че помогнахте да се спаси държавно имущество. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинга. До него бе и финансовият министър Владислав Горанов и представителите на всички парламентарни групи в НС, с които са стигнали до консенсус за назначаване на двама синдика на мястото на квесторите в КТБ и за законодателни поправки по казуса.

Ще подкрепим промени в Закона за банковата несъстоятелност и ще настояваме да се потърси отговорност от действащите лица, които са позволили да се краде от банката, потвърди решението и Мая Манолова от ПГ на БСП. От БСП ще настояваме за контрол върху целия процес на несъстоятелност, има доста въпросителни около дейността на квесторите в КТБ, назначени от БНБ, каза тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране