14.10.2020 | 19:19
Все едно жена да е правила секс преди два дни и сега да си прави тест за бременност
Атанас Мангъров няма да си прави тест на коронавирус

Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност – той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано“, каза пред bTV доц. Атанас Мангъров.

Вчера водещият от БНТ Георги Любенов обяви, че е дал положителен тест за коронавирус и предупреди хората, с които е бил в контакт през последните дни, да вземат мерки. Сред контактните лица е и инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Според доц. Мангъров обаче няма смисъл хора без симптоматика да се изследват, защото „това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица“. Той заяви още, че ще се изследва, ако има симптоми или ако му наредят.

По думите на инфекциониста всеки човек в ежедневието си контактува със заразени без да подозира. Мангъров подкрепи решението си да не се тества и с това, че има пациенти, за които трябва да се грижи. Коментира и нарастващия брой заразени от последните дни:

„Тази информация не се представя правилно – колкото повече тестове се правят, толкова повече заразени се откриват. Истински болните хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера“, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране