02.03.2015 | 23:01
Всички договори на ВМА с частни фирми са прекратени
Прокуратурата също е образувала досъдебно производство

Всички договори на ВМА с частни фирми за ползване на медицинска техника са прекратени. Това обяви в интервю за бТВ началникът на болницата ген. Николай Петров. Той увери, че са прекратени и договорите за услуги, сключени с външни фирми, за които болницата е плащала повече, отколкото за лекарства.

Журналистическо разследване разкри огромни корупционни практики в Клиниката по дерматология към ВМА по времето на управлението на ген. Стоян Тонев. След разразилия се скандал и след разговор с премиера Бойко Борисов народният представител от ГЕРБ Стоян Тонев подаде молба за напускане на парламента.

От своя страна военният министър Николай Ненчев заяви, че от първия ден е бил уведомен за това, което се случва във ВМА и е назначил проверки. Той призна, че в болницата са се случвали безумия.

Прокуратурата също е образувала досъдебно производство. След изнесените данни във ВМА е започнала и вътрешна проверка. Шефката на Клиниката по дерматология проф. Мирослава Кадурина ще бъде наказана. Дейността на частната фирма на Кадурина – „Дерма прим”, на територията на кожната клиника е прекратена, увери още началникът на ВМА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране