14.11.2023 | 11:06
Втори убиец дебнел за Трактора, предрешен като свидетел. МВР скандално го изпуска
Той дори е дал заблуждаващи показания в полицията минути след екзекуцията на Алексей Петров

Не един, а двама убийци са дебнели Алексей Петров на Витоша във фаталния ден на екзекуцията му, твърди ПИК, като се позовава на разследващи.

Парадоксалното е, че вторият килър се е маскирал като свидетел и дори е дал заблуждаващи показания в полицията минути след разстрела. МВР е снело самоличността му и го е пуснало по живо, по здраво. Уликите сега сочат, че “свидетелят” е бил резервният убиец, изпратен от поръчителите. Това показвали и записи от охранителна камера, открити на по-късен етап.

Очевидно е представил при разпита фалшиви документи за самоличност, защото сега лицето (българин) не може да бъде открито по никакъв начин. Става дума за ужасяваща полицейска небрежност, довериха източниците на сайта от екипа, който разследва безпрецедентното показно престъпление.

Вторият убиец е трябвало да довърши поръчката, ако първият се провалял. Той се разхождал свободно по туристическата пътека, но слизал надолу, от върха, докато първият екзекутор се движел непосредствено след Алексей Петров и спътничката му Мирослава, които идвали отдолу.

Разследването за гангстерската екзекуция боксува, няма следи и версии, а полицията си играе на “хипотези”. ПИК писа още седмица след разстрела, че високопоставени източници от правителството са дали неформална команда до МВР, да не си дават зор и да маркират. Пълният провал на полицицията и следователите подсилва съмненията, че поръчката за Алексей Петров идва от най-горните етажи на властта и сглобката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране