23.05.2016 | 18:03
Washington Post обвини Русия и Китай в разрушаване на либералния световен ред
Това е довело да намаляването на ролята на САЩ в световните процеси

Авторитетното американско издание The Washington Post твърди, че световната общност е загрижена заради намаляването на ролята на САЩ в световните процеси. На първо място става дума за страните, които не искат „да споделят ценностите на Китай и Русия“. САЩ трябва да укрепят влиянието си, както и икономическата, дипломатическата и военната области. Само така Америка може да спаси либералния световен ред, твърдят журналисти от WP, предаде в неделя (22 май) Вести.ру.

В статията се казва също така, че РФ и КНР разрушават либералния световен ред вече 70 години, оформяйки другите страни по свой пример. В това журналистите виждат основното предизвикателство за следващия глава на Белия дом. Журналистите критикуват един от най-популярните кандидати за президент на САЩ Доналд Тръмп, който се противопоставя на световното американско лидерство. WP предпазва хората от популистки лозунги.

В заключителната част на статията журналистите призовават да се интегрира Китай в либералния световен ред, както и да се направи Украйна опора за противопоставяне на действията на Москва. При това не забравят за ликвидирането на забранената в много страни, включително РФ, „Ислямска държава“ и прекратяването на войната в Сирия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране