02.08.2015 | 0:02
Windows 10 ви шпионира повече и от ревнива жена
В системата има много недостатъци, искат се лични данни на потребителя

В операционната система Windows 10 на Майкрософт има недостатъци – системата предполага висока степен на намеса в личните данни на потребителите, твърди англоезичният сайт RT (Russia Today), цитиран от РИА Новости.

Заводските настройки на Windows 10 са агресивни по отношение на потребителя: системата може да чете пощата му, да съхранява историята на местонахождението му и “при необходимост” да получава достъп до данни с поверителна информация, предупреждават специалисти. А новият вграден браузър Edge (който заменя Internet Explorer) подбира реклама на основата на събрана за потребителя информация.

“Бях изумен, като узнах, че системата събира такъв обем лични данни. Тя също така иска да запазва информация за местонахождението на потребителя, като данните може да се използват не само от Майкрософт, но и от “доверени” партньори на компанията”, цитира RT разработчика Джонатан Порт.

Друг експерт – Алек Миър добавя, че в лицензионното споразумение на операционната система има пункт, по който Майкрософт ще запазва данните, включително конфиденциална информация за потребителя и ще получава достъп до тях, когато сметне за необходимо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране