20.03.2019 | 0:01
Явно в СДС отдавна нямат принципи, щом сядат на една маса с Борисов – той разви корупционната среда в България
За БСП въобще не искам да говоря – те и ГЕРБ са едно цяло, казва бившият народен представител

– Г-н Андреев, Бойко Борисов лично ще преговаря със СДС за общо явяване на евроизборите. Това за какво Ви говори?

– Това ми говори, че Бойко Борисов си прибира вересиите от СДС. Това ми говори, че в българската политика няма принципи, защото ако в СДС имаше принципи, с Бойко Борисов не трябваше да сяда въобще на една маса. Тъй като с неговата политика създаде корупционната среда в България, предостави държавата на монополите и най-лошото – предава държавата ни на Путинова Русия и на Путин. Аз с такъв човек… бил съм, седял съм в негов кабинет, но съм избрал да бъда свободен и да заставам на своите принципи. Явно в СДС отдавна няма принципи.

– ГЕРБ ще загубят ли според Вас евроизборите?

– Въобще не ме интересува дали ще загубят ГЕРБ. Аз смятам, че ако в България, в тоя български народ има грам разум, те не могат да гласуват за тези хора! Ама тези хора водят политика на „тука има – тука нема“, това е покер-политика. Политика, която ни отдалечава от европейските ценности. Не кой да е, а Държавният департамент на Съединените американски щати казва, че големият проблем на България е корупцията и това правителство не води битка със същинската корупция. Това е правителството, което го е страх да подкрепи Кьовеши (правителството не подкрепя румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор – б.а.). Как могат българските граждани, които са ограбвани, да гласуват за ГЕРБ?! Това е абсурдно!

– А БСП правилно ли предпочете Елена Йончева за водач на листата пред Сергей Станишев според Вас?

– Аа, за БСП въобще не искам да говоря! Аз смятам, че ГЕРБ и БСП са едно цяло. Смятам, че дали ще е ГЕРБ или БСП начело, това е все загуба за държавата. Това БСП е Лукановското крило на БКП, а ГЕРБ е Тодорживковското крило на БКП.

– Тогава каква е алтернативата за България?

– Алтернативата е много проста. Държавата ни има около милион избиратели, които не харесват БСП, ГЕРБ, ДПС…, но тези хора не могат да намерят своето представителство в многото малки десни партии. Изходът е само един и аз го казвам от две години: това е разпускане на всички малки десни партии и формиране на нов граждански проект, който трябва да се нарече „Граждани за почтено управление“ и основният приоритет да бъде – да върне България в лоното на демокрацията и битка с държавната корупция, с държавната мафия, която ГЕРБ пое от БСП и разви до изключителни висоти.

Лъчезар Лисицов, Флагман

1 коментар

  1. Тренчев каза:

    Мето си беше просто момче от Перущица и такъв си остана! Можеш да напуснеш селото, но то не те напуска….. Когато беше дУпетат от ГЕРБ друго говореше и не се различаваше от Гърнето, Бичето и Тони Лудия, а след като го отсвириха рИве като вдовица за…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране