10.02.2020 | 20:59
Язовиро се разпищоли – плаща 82 000 лв. за РR и информационни кампании
Парите получават фирмите “Мега комюникейшънс“ и фондация „Общество на познанието“

Новият министър на околната среда и водите Емир Димитров – Язовиро започна с раздаването на пари заради крайно негативното отношение на обществото към ведомството му, което при предшественика му Нено Димов умишлено проспа източването на язовир „Студена“. Това доведе до тежък воден режим в Перник, а Димов беше арестуван от МВР при показна акция на прокуратурата в центъра на София.

Стотиците хиляди левове държавни пари естествено са за пиар и „обществени комуникации“. На 3 февруари министърът е подписал два договора за общо 82 023 лв., показа проверка на МИГNews.info.

Първият договор е с пловдивската пиар фирма „Мега комюникейшънс“ със собственик и управител Татяна Василева. Контрактът е за 21 000 лв. и е за „изготвяне на комуникационен план за осигуряване на публичност, информация и комуникация“; „комуникационен план и информационна кампания“ и за изработка и доставка на рекламно-информационни материали“. Любопитното е, че в екипа е пиар агенцията е и настояща репортерка в един от вестниците на ДПС – „Монитор“.

Сумата по втория договор, сключен от Язовиро, е за доста по-сериозна сума – 61 023 лв. Парите получава фондация „Общество на познанието“ на Албена Монова и Гергана Георгиева. Крупната сума е за изготвяне на комуникационен план и кампания по проект и за изработка на рекламно-информационни материали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране