18.12.2018 | 18:23
Юнкер пак се разболя от „ишиас“ (видео)
От ЕС обаче излязоха с изявление, че шефът на ЕК е напълно здрав

Европейската комисия отхвърли поредни предположения, че нейният председател Жан-Клод Юнкер е с разклатено здраве. Подобно уточнение се наложи след като бяха публикувани снимки, на които изглежда, че той се спъва и се свлича по време на прием във Виена, пише Ройтерс. „Понякога снимките лъжат, както е и в този случай“, каза пред репортери Мина Андреева, заместник на главния говорител на ЕК, в отговор на репортерски въпрос.

По думите ѝ „председателят е напълно здрав и във форма“, обясни тя поведението на 64-годишния Юнкер на среща в столицата на Австрия с лидери на африкански държави..

Андреева добави, че шефът на ЕК, както той и преди е казвал, има болки понякога – в резултат на тежка катастрофа отпреди 30 години.

Преди ден Юнкер отново привлече внимание с фриволно поведение. Известният с ексцентричните си прояви пред камерите председател на ЕК не изневери на себе си и на последната среща на върха в Брюксел.

Този път негова „жертва” стана зам.-директорът на протокола на комисията Пернила Сьолин. При срещата си с нея той с видимо стресната физиономия разроши косата ѝ – почти като опит да ѝ придаде обем.

През годините Юнкер е имал и други подобни изпълнения – като например да пошляпне финансово недисциплинирания гръцки премиер Ципрас.

На говорителите на ЕК от няколко години им се налага периодично да обясняват, че здравето на шефа на ЕК е добро, просто има временни проблеми заради стари травми или… ишаис.

А предположението, че Юнкер е пиян, не са нищо друго освен… безвкусица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране