24.05.2020 | 3:05
За да станеш член на ВСС първо трябва да минеш през кабинета на Пеевски
Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов се позова на самопризнание на бивш член на Висшия съдебен съвет

Няма да ги оставим. В тяхното писмо, с което отказаха да образуват производство по освобождаването на г-н Гешев след извършено от него престъпление, самите прокурори от Висшия съдебен съвет ме посъветваха да се обърна към съответната прокуратура, ако имам данни. И аз се обърнах“, това заяви Минчо Спасов, юрист и бивш депутат от НДСВ в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком.

След като удари на камък с ВСС, сега той е подал сигнал до Софийска градска прокуратура, в който настоява главният прокурор Иван Гешев да бъде разследван за публикуваните от прокуратурата преди няколко месеца СРС-та, в които замесен е президентът Румен Радев.

“Един от членовете на предишния Висш съдебен съвет ми сподели, няма да му кажа името, от парламентарната квота на ГЕРБ, че преди да встъпят в длъжност са ги карали да минат през кабинета на г-н Пеевски, като едва след това и през кабинета на г-жа Фидосова. Факт е, че ГЕРБ са си джиросали правата на ДПС“, направи сериозно разкритие бившият депутат от НДСВ.

Според Спасов, ако прокурорът, който разгледа неговия сигнал срещу Гешев, има кураж, може да образува досъдебно производство и да поиска имунитета на Гешев’.

“Управляващите се позовават на това, че думата мониторинг е сменена с “наблюдение“. Но това са думи синоними, едната е чуждица (мониторинг), а другата е българска. Наблюдението трябва да продължи заради примерите като г-н Гешев“, категоричен бе юристът по темата “Остава ли мониторингът на ЕК над България или не“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране