02.08.2019 | 19:30
За първи път в историята: България с победа над Бразилия на футбол
Отборът на надеждата спечели с 8:7

Българи победи Бразилия на футбол за първи път в историята на спорта. Националният „Отбор на надеждата“ надви този на южноамериканската страна с 8:7 и влезе в Топ 12 на световното първенство по футбол за бездомни хора в уелската столица Кардиф. Днес от 19:40 часа пък българският тим играе срещу състава на Полша за класиране сред най-добрите 10 участници.

Сблъсъкът с бразилците беше изключително оспорван, като и двата тима на няколко пъти повеждаха в резултата. Най-много попадения от националите ни отбеляза капитанът Иван Петров от сливенската махала „Кумлука“, разписвайки се 4 пъти. По две попадения вкараха Алекси Кирилов и Васил Петров, и двамата от столичния квартал „Факултета“. Добри изяви имаше и вратарят Асен Трайков от „Филиповци“.

Само преди четири дни „Отбор на надеждата“ срещна Бразилия в първата групова фаза на турнира, но тогава двубоят завърши 5:5 и „кариоките“ спечелиха след изпълнение на дузпи.

След успеха над латиноамериканските българския тим си осигури правото да играе за местата от 9-о до 12-о на шампионата на планетата и при успех над Полша националите ще играят утре за деветото място и Купата на Кардиф срещу победителя от съставите на Коста Рика и Литва.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране