15.02.2019 | 23:31
Задкулисието може да е поръчало на Цветанов и Карадайъ да спят в една стая във Вашингтон
ДПС, като посткомунистическа партия, беше раздразнена от това, че тяхната „рая“, както Доган нарича избирателите си, измести част от слугинажа от първите места в листите за парламент и общински съветници
Ние не знаем задкулисието в България дали не е поръчало на вторите в ГЕРБ и ДПС Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ да спят в една стая при съвместните си пътувания в Париж и Вашингтон. Само можем да гадаем дали същото това задкулисие на стои и зад целувката на Орлов мост пред цяла България между Сергей Станишев и Лютви Местан. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
Ето какво още сподели той за решението на НС да се ограничи преференциалния вот на изборите.

Г-н Октай, след решението на НС да се ограничи преференциалния вот,  излязоха нови подозрения за негласна коалиция между ГЕРБ и ДПС. Имат ли основания подобни конспиративни теории?  

Негативната реакция на ДПС при създаването на сегашната коалиция между ГЕРБ и Патриотите, беше фиктивна. Нещо повече, ДПС участваше активно в кадруването на министерски кресла,  при назначенията в различни държавни ведомства и службите за сигурност. Активно се намеси  и при сформирането на парламента.  И това не е тайна за никого. Винаги, когато възникнат разногласия в малката коалиция, ДПС светкавично се притичва на помощ, за да легитимира управлението на ГЕРБ. След това от ДПС се втурват да ни  обясняват като на наивници, че са  подкрепили едно или друго предложение на коалицията, защото видите ли те били част  и от тяхната програма.  По този начин ДПС сами се разобличаваха, че са задкулисни участници в коалиционното управление.

Но поведението им пред избирателите на ДПС е съвсем различно.

Пред избирателите се разиграва цирк, че са против прегръдката с ГЕРБ и т. нар. Патриоти. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган в изявлението си преди  Коледа постоянно повтаряше, че няма нужда от предсрочни избори. Заради тези думи хидроинженерът получи награда от 28 млн. лв. под формата на т. нар. „ студен резерв“ от ТЕЦ-Варна.

Защо ДПС не искат да има преференциален избор?

Сега ДПС, като посткомунистическа партия, беше раздразнена от това, че тяхната „рая“, както Доган  нарича избирателите си, измести част от  слугинажа от първите места в листите за парламент и общински съветници. И сега чрез ограничаването на преференциалния вот, те решиха да накажат избирателите си. С това им показват, че освен волята на Доган, никой няма право на глас. Всъщност това е видно от решението, което наложи ДПС в съглашателство със своя основен партньор ГЕРБ. Затова и в  партията на Бойко Борисов са спокойни и непрекъснато ни  повтарят, че няма условия за избори.

 От думете ви излиза, че ДПС играе ролята на стабилизиращ фактор.

Точно така. Ако не е тази подкрепа на ДПС за управлението, ГЕРБ отдавна да са паднала от власт. Тук трябва да отбележим, че не е важна преходната легитимна власт с различните властови посредници. Тайната власт е трайна власт. Тайната власт и моделът на задкулисието е силната власт в България.

 

Ние можем ли да я видим по някакъв начин?

Да, защото тя се обслужва от посредници като касиера Делян Пеевски, да речем. Политически посредник на същата тази тайна власт е Ахмед Доган,  който като ценен гражданин живее в т. нар. Сараи. Ние дори вече  не питаме кой му плаща сметките. НСО го охранява години наред за сметка на данъкоплатците. Човек на задкулисието е Симеон Сакскобургготски, който беше докаран от Мадрид през 2001 година. Винаги като свидетел на кухнята съм повтарял, че тази тайнствена задкулисна власт е наредила прегръдката между Сергей Станишев и Лютви Местан на Орлов мост.

Когато тази власт поиска  да легитимират управлението на Борисов, той излезе на  трибуната на парламента и казва, че е поръчан от Ахмед Доган.  Пак от трибуната на НС Делян Пеевски и Христо Бисеров заплашиха първите в ГЕРБ-Борисов и Цветанов, като ги заплашиха как ще се разправят с тях. И всичко това се забравя.  Ако тайната власт нареди, политическите формации на мига забравят за  политическите си различия по ключови, стратегически въпроси за развитие на страната по пътя на НАТО и ЕС.  За това стигаме до там, че не можем да повярваме на очите си как  уж довчера„ кръвни врагове“, сега започват да се прегръщат и  взаимно да  се величаят. Затова и от поръчител на убийство,  Доган в очите на Борисов се превърна в най-великия политик.  Спомняте си как пеевските медии възхваляват даден политик или бизнесмен, но сред това започват да го хвалят. Днес се управлява като „Отечествения фронт“ след 1944-та година- в съглашателство и противоречие на всички принципи на политиката в едно демократично общество.

Не ли възможно по даден проблем да се постигне единно мнение в парламента?

Пред нас хора като Цветан  Цветанов, Валери Симеонов,  Красимир Каракачанов и ръководството на ДПС постоянно обясняват по какви  причина са се прегърнали, заблуждавайки хората, че видите ли те все пак имат някакви различия.  Но зад тях стои този единен таен център, за който ви говорих.

Не споменавате за социалистите.

Същото е и с БСП. Сега ще дам пример.  Партията се „разрева“ за разследването на прокуратурата, която обвини Елена Йончева в пране на пари. Защо обаче не обяснят по каква причина провалиха съдебната реформа заедно с ГЕРБ и ДПС? Нещо повече-изпратиха свои „партизани“ във ВСС в съглашателство с ГЕРБ и ДПС. Точно този състав на ВСС и с това съгласие  се оформи т. нар.  наказателен съд и утвърдиха позициите на хора като Гешев, Цацаров. сега тези същите хора  водят тотална война срещу председателя на ВКС Лозан Панов-единствената бяла лястовица в съдебната система. Затова нямаме причини да вярваме на лидера на БСП Корнелия Нинова, че са искрени в противопоставянето си срещу корупцията и  преследването на безобразията в прокуратурата.  Ние не знаем задкулисието в България дали  не е поръчало сега на вторите в ГЕРБ и ДПС Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ да спят в една стая при съвместните си пътувания в Париж и Вашингтон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране