07.04.2015 | 16:23
Загинал и ранен при срутване в мина
Откъснат скален къс в рудника е ударил по главата 39-годишен миньор

Един човек е загинал, а друг е пострадал при срутване на скална маса в рудник в село Църква край Балчик, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 в 12 часа от служител в мината, в която се добива манган. Рудникът се стопанисва от западни инвеститори.

Село Църква е разположено върху четвъртото по големина в света находище на манганова руда.  Откъснат скален къс в рудника е ударил по главата 39-годишен миньор, който въпреки че е бил с каска, е починал на място, обясни временно изпълняващата  длъжността директор на Областната инспекция по труда Красимира Спасова, цитирана от БТА.

Друг миньор е пострадал и е транспортиран в болницата в Добрич, но няма опасност за живота му.  На мястото на инцидента са специализирани екипи на полицията, Бърза помощ и „Гражданска защита“. За инцидента е уведомена прокуратурата.

Мината е дълбока 200-300 метра. Все още не се знае на какво ниво под земята се е случил инцидентът, казаха още от полицията в Добрич.  Под земята няма миньори в опасност, добави Красимира Спасова.
Екип на Областната инспекция по труда проверява технологичния паспорт за укрепването в галерията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране