14.12.2018 | 0:01
Захарова пита Европа: На дърва ли минавате без „Северен поток“?
В някои страни се закриват атомни електроцентрали, а настояват руският газ също да бъде изоставен

С ироничен коментар по повод резолюцията на ЕП срещу проекта „Северен поток-2“ излезе говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. Тя попита дали Европа планира да се завърне към отопление на дърва или ще разчита на глобалното затопляне.

Припомняме, че Европейският парламент прие резолюция, в която се призовава за спиране на изпълнението на газопровода „Северен поток-2“.

Обявявайки се против енергийното сътрудничество, диверсифицирането му, против придаването на действително съвременен характер на енергийното взаимодействие – това е просто безумие за Европа, която се нуждае от енергоносители, подчерта Захарова.

По думите и такива декларации не са икономически, а политически.

Ако евродепутатите разчитат на глобалното затопляне, това е добра обещава история. Единственият въпрос е в сроковете. Ако те не разчитат на глобалното затопляне, тогава на какво разчитат? В някои страни се закриват атомни електроцентрали, а настояват руският газ също да бъде изоставен. Ще минават на дърва? За дърва за огрев също е известно къде трябва да се отиде, добави Захарова, препращайки към израза „за дърва в гората“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране