22.03.2015 | 21:09
Заможен мъж на средна възраст е убил детето, открито в куфар край Пасарел?
Самоличността на намереното момченце все още не е установена

Вероятно убиецът на детето, намерено в куфар в Пасарел, е около 40-годишен, заможен и агресивен мъж. „Заможен, защото той има автомобил, защото куфарът, който е намерен, е от луксозен тип, който говори не за клошар, а за извършител, който има материално положение”, обяви пред бТВ един от най-добрите профайлъри у нас – професорът в Академията на МВР Бойко Ганчевски.

Самоличността на намереното дете все още не е установена. Причините за това са три. Момчето може да е от чужбина, а куфарът да пренесен през границата. Възможно е да е от социален дом и служителите да не смеят да признаят изчезването му. Третата и най-вероятна версия е, че става дума за дете от проблемно семейство.

Намереното в куфар момче е убито другаде, сигурен е Ганчевски. Детето е удряно и неслучайно полицията не публикува снимка, а само фоторобот.

„Детето е с психични отклонения и по-скоро с известна дебилност. Обезобразяването означава, че е извършено от близък човек, който вероятно не е могъл да преживее травмата от гледането на това дете или от даването му в детска градина”, смята проф. Ганчевски. По думите му следите от насилие по детето говорят за това, че извършителят е мъж.

Бившият шеф на криминалните психолози в МВР съветва колегите си да търсят извършите в списъка на рецидивистите. „Правоохранителните органи са длъжни в рамките на много кратко време да разкрият това много тежко престъпление, защото при неразкриване, може да се появят и други психотични лица, които да извършат и други подобни деяния, т.е. да се получи така нареченото копирано поведение”, предупреждава професорът

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране