15.06.2020 | 0:35
Записът с Борисов направен в резиденцията на Златев?
Премиерът обичал стрелбата по прасета в ловното стопанство и окачвал зъбите им над камината си в Банкя

В петък анонимен подател изпрати запис до няколко медии, в който твърди, че участва премиерът Бойко Борисов. Записът е скандален. На него се чува мъжки глас, който говори за Цвета Караянчева и поставя обидни определения за председателя на парламента.

Мъжът от записа говори за това как се е правил на прост пред чуждестранни премиери, за да постигне своите цели. Също така, записаното лице си признава, че разпорежда на КФН кого и защо да проверява. Записът е с продължителност 6 минути и 37 секунди.

Гласът от аудио записът много прилича на този на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. Говорещият изрича думите провлечено и се усеща, че е в нетрезво състояние. От записът се усеща, че мъжът е в помещение със събеседник, на когото има доверие. На фона на разговора се чува включен телевизор.
Провокативният аудио запис бързо обиколи Фейсбук и доведе до различни предположения кой го е записал и с каква цел го пуска точно сега. Интерес предизвика постът от стената на Велислав Минеков, подписан с името Гълаб Гълабов.

Ето и пълният текст:

„Долетя една гугутка, кацна на рамото ми и проговори.
Този запис бил направен в ловната резиденция на Вальо Златев. Той там бил чест гост, обичал стрелбата по прасета и с любов окачвал зъбите им над камината си в Банкя.

Записът бил предупреждение, нещо като отрязана глава на любимия кон намерена в кревата. „Посегнеш ли, ще извадя всичко“.

На каскети ли да вярвам, на гугутки ли …
Вальо Златев беше и ще бъде почтен бизнесмен.
Иначе лошо. Записи бол.
Гълаб Гълабов „

В последните седмици събитията около бившият генерален директор на „Лукойл България“ Валентин Златев са свързани с това, че той е призован на 22 юни в прокуратурата като свидетел. Преди това лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че битката е срещу олигархията, като в списъка е и Валентин Златев и би трябвало той да е следващият. На 11 юни Валентин Златев отрече да е олигарх от прехода и заяви „Всички граници на търпимост са преминати.“ На 12 юни записът беше пуснат до медиите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране