31.01.2015 | 12:04
Заплашиха с убийство хасковска съдийка
Анонимен мъжки глас се обадил на тел. 112 и заявил: „Боряна от Окръжен съд Хасково трябва да умре”

Окръжният съдия от Хасково Боряна Бончева е получила смъртна заплаха за живота си. В петък анонимен мъжки глас се обадил на тел. 112 и заявил: „Боряна от Окръжен съд Хасково трябва да умре”, предава Топновини. Полицията била вдигната на крак.

Проверката установила, че в Съдебната палата освен съдия Бончева, няма друг съдия или служител с това име. Така станало ясно, че посланието е адресирано за Боряна Бончева.

Полицаите успели да локализират мястото, откъдето е обаждането. Оказало се, че това е село Стамболийски, а на тел. 112 е позвънил психично болен мъж.

За него се установило, че от известно време не е вземал предписаните му лекарства, а в последния месец имал стотици обаждания на спешния телефон с фалшиви сигнали към Бърза помощ и Пожарната.

Въпреки, че полицаите задържали автора на заплахата, работят по версията, че психично болният мъж е бил накаран от някого да се обади.

Криминалистите са проверили дали реално заплахата не идва от някой подсъдим, но хипотезата не е намерила опора. В прокуратурата е заведена преписка. Нямам охрана и съм спокойна, каза Боряна Бончева пред изданието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране