08.03.2015 | 9:50
Заподозрян за убийството на Немцов се взриви
Задържани са и Анзор Губашев и Заур Дадаев

Заподозрян в съпричастност към убийството на Борис Немцов се самовзриви с граната в Грозни. Това съобщи Интерфакс, като се позовава на източник от правоохранителните органи. Според източника заподозреният бил обкръжен от полицейски служители в апартамент на улица “Лев Яшин” в чеченската столица.

В отговор на заповедта на полицаите да се предаде, той оказал съпротива, като хвърлил по тях една граната, а с втора се взривил.  При избухването на гранатата той получил наранявания от осколките и починал на място. Никой от участващите в операцията полицаи не е пострадал.

На 7 март за съпричастност към убийството на опозиционния лидер Борис Немцов бяха задържани Анзор Губашев и Заур Дадаев. После стана известно, че са задържани още две лица – по-малкия брат на Губашев и неизвестен мъж, който в момента на убийството бил с Дадаев в колата, от която били произведени изстрелите срещу Немцов.

Борис Немцов бе застрелян в центъра на Москва на 27 февруари късно вечерта, докато се разхождал близо до Кремъл. Следственият комитет на РФ работи по няколко версии за убийството на политика, включително по политически и битови мотиви. Преди дни Владимир Путин определи убийството на опозициония лидер Борис Немцов като политическо и като позор за страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране