25.02.2015 | 13:04
Защо спят ранобудните студенти, а не са на жълтите павета?
Сидеров организира протест пред парламента

Днешният ден е черен за България, каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по време на протеста, организиран от партията срещу ратификацията на новия външен дълг в размер на 16 млрд. лв. Сидеров обясни, че не става въпрос за 16 млрд. лв., а за 27 млрд. лв. общо с лихвите, които България ще трябва да плати.

Междувременно протестите, организирани от БСП и „Атака“ пред парламента, се обединиха. Протестът, организира от социалистите, се премести от градинката зад парламента и се насочи към паметника на Цар Освободител, където се провежда протестът, организиран от „Атака“.

„Горанов не даде нито един аргумент за какво ще харчи тези пари”, коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. По думите му изказването на финансови министър е било 45-минутна загуба на време. Сидеров попита къде са днес ранобудните студенти с кафетата – защо спят днес, а не са на жълтите павета. „Те не бяха истински протестиращи. Ние от „Атака“ отново сме тук и показваме гласа на българина”, заяви той.

Волен Сидеров призова за масови протести в цялата страна, тъй като сега е време народът да се надигне. По думите му от изказването на Горанов е станало ясно, че тези хора не могат да управляват. „Защо не кажат, че са неспособни, несъстоятелни и некадърни“, добави лидерът на „Атака“.

Симпатизантите на партията скандираха „Няма да платим“ и носеха плакати с надпис: „Не искаме заем за война срещу Русия“ и „Не на военен заем“. Протестиращите изразиха несъгласие срещу тегленето на заем от 16 млрд. лв. който Народното събрание трябва да гласува днес на второ четене.

Според протестиращите най-притеснителното е това, че няма яснота за какво ще послужи новият външен дълг, а това поражда много въпроси и ще доведе до заробване на българския народ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране