17.03.2015 | 8:14
Затвор за тъща, заклала зет си
Обвинената за хладнокръвното убийство ще трябва да плати и 40 000 лв. кръвнина на близките на Христо Камберов
Снимка: Марица

Тъща, заклала бившия си зет в Ракитово при опит да проникне в къщата, ще лежи зад решетките 9 години.

Присъдата на ракитовката Райна Кокарчева, постановена от окръжните магистрати в Пазарджик, бе потвърдена от пловдивския Апелативен съд, който призна мургавата Кокарчева за виновна, че умишлено е убила мъжа на дъщеря си. Обвинената за хладнокръвното убийство ще трябва да плати и 40 000 лв. кръвнина на близките на Христо Камберов.

Семейната драма се разигра преди 2 години по Коледа в родопското градче, когато 35-годишният Христо дошъл да види бившата си половинка в общата им семейна къща, която двамата били построили, когато се взели. Христо бил разбрал, че екссъпругата му щяла да се омъжва за друг и отишъл да се увери с очите си. На прага на къщата обаче бил пресрещнат от бившата си тъща, 52-годишната Райна.

И тъй като неканеният гост бил пиян, тя се опитала да го изгони, но той отишъл на двора и започнал да хвърля тухли и керемиди. Тогава Кокарчева грабнала нож от кухнята и се нахвърлила върху младия мъж с думите „Аз май теб трябва да те наръгам!“, след което забила острието в сърцето на бившия си зет. Докато пристигне линейката, Христо обаче издъхнал от кръвозагуба. Убитият оставил 3 сирачета, а пред съда баба му отрече да е искала фатален край за бащата на внучетата си. Магистратите признаха 52-годишната ромка за хладнокръвното убийство и я осъдиха на 9 години ефективен затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране