02.06.2019 | 21:24
Здравко Ангелов се казва бизнесменът, изтропал рекетьора Ральо на Борисов
Посредникът в изнудването Иван Делевски също е арестуван

39-годишен предприемач е човекът, който се е оплакал лично на премиера Бойко Борисов, че е рекетиран от кмета на район „Северен“ Ральо Ралев. След сигнала антикорупционната комисия се задейства и в четвъртък Ралев и посредникът в изнудването Иван Делевски бяха арестувани. Въпросният предприемач се казва Здравко Ангелов, твърди „Марица“. Той е искал да строи 4-5-етажна кооперация.

От районната администрация имали забележки към проекта, с които той се съобразил и отстранил нередноститте. Въпреки това обаче, разрешителното му се бавела. В крайна сметка Ангелов научил, че проектът за сградата му е в кабинета на Ральо Ралев и се задържа от него.

От различни хора Здравко Ангелов бил посъветван да даде пари, за да започне да строи. Бизнесменът обаче решил да отнесе случая до премиера. Бойко Борисов пък го предал на КПКОНПИ.

Днес Ралев бе оставен в ареста от спецсъда, а съучастникът му Делеевски може да излезе на свобода срещу 60 000 лева гаранция.

1 коментар

  1. kkk каза:

    От хилядите хора изнудвани за пари от Властимащите само 2 ли имат смелоста да си кажат?
    Всеки път когато някой от тези във Управлението на Държавната Администрация си поиска подкуп, моментално цената за крайниа потербител се вдига с три пъти повече от поисканата сума за подкуп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране