14.11.2020 | 13:08
„Зелените коридори“ превърнаха пенсионерите в престъпници
Възрастен мъж с патерици не е бил допуснат да пазарува в голяма търговска верига в Кюстендил

Възрастен мъж с патерици не е бил допуснат да пазарува в голяма търговска верига в Кюстендил вчера следобед. За случая съобщиха очевидци в социалната мрежа фейсбук, пише „Лупа.бг“.

Свидетел разказва, че охраната не е пуснала възрастния човек въпреки молбите му, че му е сложно да си отиде и да се върне пак в часовете, определени от здравното министерство. В знак на протест той е хвърлил патериците си, паднал е на земята и е казал, че и да се зарази с COVID-19, не му остава много. На мястото са били извикани полицаи.

Публикацията предизвика вълна от възмущение срещу заповедта на министерството, според която възрастните хора могат да пазаруват само между 08:00 и 10:00 часа. Коментиращите не обвиняват охранителя, защото изпълнявал нареждания и имал началници, но са категорични, че:

„АБСУРДНИТЕ ЗАПОВЕДИ! ТОВА БЕЗУМИЕ ТРЯБВА ДА СПРЕ!!! Пред Кауфланд(Кюстендил)! Възрастен човек с патерици не е бил допуснат от охраната да пазарува въпреки молбите му, че муе сложно да се върне и да идва пак, хвърли патериците падна и каза, че какво като се зарази на него и без това не му остава много! Извикаха и полиция заради,, престъпника“! Е така умират хората, а не от ковид!“ – пише авторът на снимките.

Междувременно заповедта беше променена на:

„Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст. Аптеките трябва да организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране