30.04.2016 | 16:19
Земеделската министърка наглее: Правителството даде пари на хората за българско агнешко
Цената на агнешкото в относителен план е възможно най-малко по-ниска...

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обяви в събота, че тази година правителството е позволило на хората да си купят българско агнешко, раздавайки по-високи пенсии и добавки. С едно почти безкрайно изречение тя се опита едновременно да успокои фермерите, че цените на месото не са паднали чак толкова много, колкото те твърдят, както и потребителите, че цените на месото наистина са по-ниски тази година.

Това роди неповторимото словосъчетание – “цената на агнешкото в относителен план е възможно най-малко по-ниска“.

Ето и цялото изречение по темата за агнешкото и доходите , произнесено в ефира на Нова телевизия:  “Вярно е, че чуждото агнешко е малко по-евтино, но българското е с несравним вкус и аз съм сигурна, че всеки ще избере българското, освен това в тази година цените на всички храни са по-ниски и цената на агнешкото в относителен план е възможно най-малко по-ниска, а доходите (са по-високи-б.р.), включително и пенсиите, включително и добавки даде правителството, (и хората – б.р.) могат да си позволят българско агнешко при условия, включително и на това, че е по-ниска цената…“, обяви Десислава Танева.

После тя добави и едно изречение, за да обясни на хората как са си избрали пазарната икономика: “Тези условия на предлагането, на производството, не могат да се регулират с правителствено решение. Пътят на свободната пазарна икономика си го избра България сама – 89-та, 2006-та за присъединяването (вероятно към ЕС – б.р.).“

Министър Танев допълни, че за последните три месеца агенцията по храните е конфискувала 52 тона храна. Това се е наложило, защото храните са нямали необходимите документи за произход, състав и съдържание, а не, защото не е ставала за ядене.

“Дори до днес камиони с животни бяха спирани и проверявани. Конфискувахме няколко камиона с агнета, които нямат документи. Пратихме ги в кланици и след това ги раздадохме на социални домове в страната“, похвали се министърът.  Танева заяви, че засилените проверки ще продължат и след Гергьовден.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране