17.02.2020 | 0:25
Зетят на Митьо Очите с охранителен бизнес след като МВР му издаде лиценз
лед месеци формалности и разтакаване фирмата на Велислав Попов „К 1 Секюрити“ най-после успява да се уреди с мечтаното разрешение

С официален лиценз за охранител се е сдобил зетят на Димитър Желязков – Митьо Очите, пише „България днес“. След месеци формалности и разтакаване фирмата на Велислав Попов „К 1 Секюрити“ най-после успява да се уреди с мечтаното разрешение от страна на МВР.

30-годишният несебърлия, от когото голямата дъщерята на Очите Станислава има дете, може смело да продължи семейната традиция в сферата на сигурността срещу заплащане.

Самият Велислав има солиден опит в тази сфери. Дълги години зетят на Очите работи като организатор охрана в скандалната „Аркус сигурност Бургас“. Сред задълженията му е и осигуряване личната безопасност на Димитър Желязков. В тази си роля Попов придружава тъста си при престрелката с хора на Божо Кравата в ресторант „4 you“.

При последвалото дело в спецсъда Велислав бе разпитан и подробно обясни, че „Бате Митко“ (Димитър Желязков – б.а.) не е провокирал гардовете на Кравата, а само се е разхождал в компанията на десетки яки момчета из Слънчев бряг.

Номинално Желязков се води като консултант, набиращ клиенти, а акциите се държат от близки до него. След поредното дело срещу Очите бизнесът на „Аркус сигурност Бургас“ е подложен на преса от властите, което налага и търсене на алтернативна фирма, която да се грижи за бизнеса на фамилията. Според запознати такава роля се очаква да играе дружеството на Велислав Попов „К 1 Секюрити“.

Покрай работата си в „Аркус“ зетят на Очите също има пререкания с властите. Повод е отказът на МВР да му издаде разрешение за оръжие, макар да е завършил курс и да представя справка, че не е осъждан. След като зетят на Очите обжалва, съдът все пак принуждава полицията да му издаде разрешителното.

Твърди се, че роднинските връзки с Димитър Желязков усложняват процедурата по лиценза на новата фирма на зетя. С помощта на опитни юристи обструкциите на полицията все пак са преодолени. Така името на „К 1 Секюрити“ се появява в регистъра на вътрешното министерство с дружествата, предлагащи платена охрана.

От документите става ясно, че освен в Слънчев бряг зетят на Очите има право да работи с гардовете си и в Бургас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране