10.02.2015 | 8:22
Жълт код в 15 области заради силен вятър
Минималните температури ще са между минус 12 и минус 7 градуса

Жълт код е обявен за 10 февруари в 15 области на Източна България заради силен вятър, съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология. Кодът е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Старозагорска, Кърджалийска, Хасковска и Ямболска.

В тези области ще духа силен вятър от север-североизток, със скорост до 15-18 м/сек. За останалата част от страната е обявен зелен код. Облачността ще е разкъсана, често значителна, но вече ще е почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, в Източна България – до силен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са между минус 12 и минус 7 градуса, малко по-високи в югоизточните райони, а максималните ще са от минус 4 до 2 градуса. В планините облачността ще е по-често значителна, на места с превалявания от сняг. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен североизточен вятър.

Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра – около минус 8 градуса, на 2000 метра – около минус 14 градуса. По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа силен вятър от север-североизток.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране