10.10.2023 | 11:00
Жена пробва да се качи на влак в движение в Ямбол, съпругът ѝ наби кондуктора
Вратата, към която се е затичала жената, е била отворена

Жена опита да се качи на потеглящ влак на гарата в Ямбол. Свидетел на инцидента станал случаен гражданин, успял да заснеме инцидента, съобщава Нова телевизия. На кадрите се вижда, че вратата, към която се е затичала жената, е била отворена. Опитът ѝ да се качи на влака от София за Варна обаче се оказал неуспешен и жената пада. Незабавно притичали се на помощ хора успели да я издърпат и да я спасят. Мъжът на жената, който пътувал във влака, слязъл и налетял на бой на кондуктора, който получил един удар по главата.

„Посрещах семейството си и докато стоях на перона видях жена, която тича и се опитва да се хване за отворената врата на влака. Композицията я повлича, но тя пада, но успява да се захване за бордюра на перона. Тогава хората наоколо успяха да я издърпат”. Това разказа в интервю за „Здравей, България” Мариан Христов – очевидец, успял да заснеме инцидента.

По думите му на гарата е било съобщено, че на втори перон се приближава влак.

„Има инструкция за работата на началник влака и отделна такава – за работата на кондуктора. Те са длъжни да се уверят, че при потеглянето на влака всички врати, които не са автоматични, са затворени. Трябва и на висок глас да уведомят пътниците, че влака потегля. Това е задължение на превозната бригада, а не на информацията в гарата”, обясни инж. Анатоли Атанасов, директор “Оперативна дейност” в БДЖ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране