11.09.2020 | 19:06
Жена загина при тежка катастрофа с 11 автомобила
Най-малко 6 души са ранени при инцидента в Айтос

Жена загина, а най-малко 6 души са ранени при тежка катастрофа с общо 11 превозни средства в Айтос. Жената е пътувала в джип с търговищка регистрация. Шестима души са ранени, откарани са в болницата в Бургас, предаде БГНЕС.

Пешеходката, която е била блъсната в района на айтоската автогара, не е загинала, с наранявания е, но е жива.

Около 12.40 ч. на ул. “Хаджи Димитър” в Айтос възникна пътен инцидент, при който товарен автомобил “ДАФ” с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини в района на Автогара – Айтос отнема предимството и допуска ПТП с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка, след което блъска намиращите се по ул. “Хаджи Димитър” и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства / освен леки автомобили, сред тях има и микробус/, по данни на ОДМВР.

От инцидента джип “Тойта рав 4”, с търговищка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28 годишна жена от Търговище загива на място. Към момента в посока УМБАЛ – Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване.

Айтоската улица “Хаджи Димитър” / от Автогара – Айтос до кръговото кръстовище/ е затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор “Пътна полиция” ОДМВР – Бургас, Районно управление – Айтос и служители от “Пожарна безопасност и защита на населението” – Айтос. Предстои извършване на оглед на местопроизшествието. Пътният трафик в посока от и за Руен се извършва през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране