06.01.2015 | 6:26
Живакът пада до минус 20 градуса
В Чепеларе и Девин се очаква температурите да паднат до - 21

Продължаващият да нахлува с вятъра студен въздух ще свали минималните температури до минус 6 градуса, а максималните няма да прескочат 4 градуса.

В следващите дни минималните температури на места може да слязат и под минус 20 градуса. В Чепеларе и Девин се очаква живакът да падне до – 21, в Трън и Етрополе до – 20. Най-студено ще е в сряда и четвъртък, от петък започва затопляне, гласи краткосрочната прогноза на НИМХ-БАН.

Над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност, а над Западна България тя ще е значителна. Над Черноморието ще има променлива облачност и ще е ветровито. Максималните температури ще са между 2 и 4 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Температурата на морската вода е 5-7 градуса.В планините ще е предимно облачно, като на места вятърът ще е бурен. В сряда облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът ще отслабне, но ще остане студено, с минимални температури между минус 13° и минус 8°. Максималните ще са между минус 7° и минус 2°.

В четвъртък облачността отново ще се увеличи, през нощта срещу петък на места е възможно да превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне още и ще се ориентира от югозапад-запад. Температурите ще започнат слабо да се повишават.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране