26.08.2015 | 9:32
“Златният орфей” пропада
31-то издание няма да се състои заради липса на пари

Международният фестивал „Златният орфей” пропада. Това става ясно от официално писмо на организаторите от Фондация „Генко Генов“. Причината е липса на достатъчно средства. „По повод наближаващата годишнина на МФ „Златният Орфей“ и очакванията на българското общество, творци, музиканти, медии и партньори на събитието Фондация „Генко Генов“ се обръща към Вас:

Въпреки положените усилия за организирането на Фестивала, до дата 25 август не са осигурени достатъчно спонсори, които да обезпечат провеждането на „Златният Орфей“. Ето защо сме длъжни да обявим, че 31-то издание на Фестивала няма да бъде проведено.

Фондация „Генко Генов“ е дългогодишен организатор и продуцент на „Златният Орфей“ и като такъв е продуцирала безвъзмездно близо двеста нови български песни. Осъществила е участието на редица световни звезди за първи път на българска сцена, между които: Бой Джордж, Алана Майлс, Демис Русос, Пол Роджърс, Темтейшънс, Филип Киркоров и много други. Въпреки това тази година усилията за намиране на достатъчно спонсори не дадоха резултат.

Фондация „Генко Генов“ винаги е била отворена към подкрепа от всички, съзнаващи важността на това най-ярко събитие в историята на българската музика, но Фондацията не може да носи отговорност за информациите от последните седмици за анонимен спонсор, поставящ условия за получаване на дългогодишни права върху Събитието при непрозрачни условия за финансиране.

Фондация „Генко Генов“ благодари за огромната подкрепа на:

– всички участници, подкрепили Събитието с труда и имената си; на Българска Национална Телевизия за изключителната подкрепа и отговорност към Събитието;
– на Национален Дворец на Културата, на медийните партньори от Би Ти Ви Радио медия груп, БНР,БГ Радио, Дарик радио;
– на Слънчев бряг АД, в лицето на г-н Златко Димитров за поетия ангажимент към завръщането на Фестивала в неговия дом.

Фондация „Генко Генов“ моли за извинение българската общественост за напразното очакване на така жадуваното завръщане на „Златният Орфей“”, се казва в писмото на фондацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране