01.05.2019 | 21:44
Звярът от Кипър е убил над 37 жени! Сред тях – 3 българки?
Жените са били убивани в продължение на години
Над 37 жени са били убити от Звяра от Кипър. Сред тях има три българки. Останалите жертви на Никос Метаксас са от всякакви националности. Сред тях има гражданки на Шри Ланка, Великобритания, Украйна, Филипини, Китай, Румъния, Виетнам, Грузия, Кения, Конго, Камерун, Сомалия. Списъкът наистина е страховит, сякаш е колекционирал жените по държави, коментират от разследването.Жените са били убивани в продължение на години, те са на различна възраст, има и няколко пенсионерки.

Сред шокиращите признания, които Никос Метаксас прави, е за това как е убил майка и нейната дъщеря – 36-годишната румънка Ливия Бунеа и нейната 8-годишна дъщеричка Елена Наталия Бунея. Те живеели в Никозия, откъдето изчезнали на 30 септември 2016 година. Източници от полицията, цитирани от медиите в Кипър, твърдят, че труповете на майката и дъщерята, както и на филипинката Аркиола, били хвърлени от серийния убиец в местност, близо до шахта.

Полицията продължава издирването и на 6-годишната Сиера, както и на още жертви. Разследващите вече са убедени, че многото случаи с изчезнали жени всъщност са свързани с Чудовището от Кипър.

През цялото време Никос Метаксас е имал невероятен късмет – румънката и дъщеря ѝ така и не били обявени за издирване дълго време. Като фотограф той можел да обикаля и такива места, които са изоставени.Сайтът Вadoo пък се оказало удачно място, откъдето да си намира жертви. Сред тях са друга майка и дъщеря – филипинката Тибурсия и 6-годишното ѝ дете.

Според iefimerida.gr, 35-годишният сериен убиец се намирал в Гърция от април до май миналата година, където провеждал военна подготовка, повишавайки квалификацията си в Атинската Военна академия.

Разследващите проверяват обстойно и интернет контактите на убиеца. Полицията анализира онлайн следите на други жени от списъка на безследно изчезналите, за да изясни дали те са се свързвали с Орестис – именно под този никнейм Никос Метаксас е търсел жертвите си в Мрежата.

35-годишният сериен убиец, е разведен, има две непълнолетни деца. Всичките познати на удушвача са шокирани и не могат да повярват, че именно той е виновен за ужасяващите престъпления, пише Блиц. Те го описват като „винаги добър, мил, скромен и дружелюбен човек“.

Основният въпрос, за който човек се сеща след такива ужасяващи убийства, е за мотива. По думите на медицинския психолог Теано Калавана, която е дала интервю за кипърските медии, когато става въпрос за серийните убийци, няма мотиви. Защото в тези случаи става въпрос за убийства, а не да лишиш от живот някой заради обида, неприязън, корист или отмъщение.

В случая с убийствата на Звяра от Кипър две от жените са били намерени голи и вързани. Предполага се, че той е правил секс с тях, след което ги е удушил. Бил изключителен садист.

Има и друга версия защо е избирал повече чужденки. Някои от профайлърите, ангажирани в разследването, смятат, че Метаксас може да се е водел от мотивите да „изчисти страната“, с мисия за расизъм. В същото време обаче началникът на полицията в Кипър Захарий Христостому отбелязва в интервю, че такива престъпления се наблюдават обикновено в страни с голям брой население и са наистина несвойствени за неголям остров като Кипър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране