09.03.2015 | 8:28
Адвокатът на Василев: Не го чакайте скоро в България
Заседанието на съда, който реши да върне банкера в София, било закрито в нарушение на правилата

Адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов заяви, че заседанието на белградския съд, което реши да екстрадира банкера в България, било проведено в нарушение на правилата. Решението било взето при закрити врата без възможност за присъствие на адвокати.

„По мнение на колегите това е нарушение на процедурата, предполагам защото имаше продължителна стачка на адвокатите в Сърбия“, каза Симеонов пред Нова телевизия. На това основание решението е обжалвано и сега Цветан Василев очаква решението от Апелативния съд в Белград. Трета и последна инстанция е министърът на правосъдието на Сърбия.

Обвиненият за присвояване на 206 милиона лева от КТБ Василев все още се страхувал за живота си и не желаел да се прибере доброволно в България.

„Моделът на управление, който нарекоха #Кой, не се е променил. И влиянието на хората, които в никакъв случай не са в категорията на приятелите на Цветан Василев, не се е променило“, обясни адвокатът.

Константин Симеонов добави още, че Цветан Василев няма техническа възможност да се върне в България, дори и да поиска. Затова адвокатът поискал прокуратурата да се откаже от мярката задържане под стража.

„Ако беше тръгнал, щяха да го задържат на сръбската граница и да го приберат в Белград. Това е процедурата“.  Адвокатът увери, че Цветан Василев вече не бил в тежко финансово положение, както в първите дни от изгнанието в Белград.  Константин Симеонов препоръча да не чакаме скоро банкера в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране