15.02.2018 | 20:13
Ако разхвърляме едно КТБ по доходите, всички ще имаме заплатата на Хекимян
Няма кой да отреже

Бойко Борисов даде „интервю“ по bTV, в което говори по въпросите, които го вълнуват. Отделихме частта за доходите – на водещите, на премиерите, на депутатите и на хората. Интересен е и преходът от учтива към фамилиарна форма.

***

Антон Хекимян, bTV: Десетки въпроси имаме, свързани с доходите, г-н Борисов. Хората очакват повече заплати. Между другото, утре в сутрешния блок, темата ще бъде: увеличените заплати на депутатите… Защо не си ги замразиха?

ББ: Ами да ги замразят, щом е толкова важно. Вие вашите заплати защо да не ги замразите?

АХ: Защо пък винаги трябва да е свързано с доходите?

ББ: Аз пък да ви кажа честно, като знам, че отговарям за 110 милиарда, и знам, че заплатата ми е по-малка от твоята, и на мен ми е обидно. Истински ми е обидно!…

АХ: …Много хора получават, дори на държавна длъжност, дори и повече от вас. Но хората питат защо депутатите си вдигат с 300 лева, а пенсиите и детските с по 5 лева?

ББ: Да, те получават по 3 пъти, 4 пъти повече от мен. Но в тези администрации, за които говорите, те одитират компании за милиарди, и просто за да намерим специалист, да намерим хора, които отговаряме за това, и при еврофондовете заплатите са двойни, защото тези хора донасят милиарди за държавата. И за да запазим добрите специалисти се налага да го правим. В противен случай той отива в частната компания, взима си голямата заплата там, и ние после викаме: нямаме капацитет. Капацитетът, хората, които вършат работата и докарват милиардите във всичко, което правим в България, трябва да получават тези пари.

АХ: И не само в частната фирма в България, някои отиват да работят робски труд във Великобритания или където и да е другаде по фермите, за да изкарат повече пари, защото казват: В България не можем.

ББ: Е, колко повече ще изкарат? Като платят там квартирата, храната и скъпите такси, и накрая ще си дойдат пак с толкова. Аз съм убеден, че всичко това, което се прави – този ръст на икономиката, неслучайно казах – средната заплата ние сме обещали да я направим до 1500 лева до края на мандата. Днес е 1163. Ще минем 120 милиарда БВП. Ако запазим стабилността, четете статистиката доходите как са се вдигнали.

АХ: Само че средната заплата е осреднена – може между 450 или 600 и 2000.

ББ: Твоята да стане по-висока!

АХ: Е, моята сега заплата, нека да не е акцент в това интервю.

ББ: Ми да, понеже ме заяждаш непрекъснато. Дай да се заяждаме!

АХ: Защото има много хора, които получават много повече.

ББ: И аз искам да се вдигне. И пак да се върна тогава, я да върна защо платихме 1,3 милиарда за американски централи, що платихме миналата година 1,2 милиарда за руски централи, кои партии подписаха тези договори, понесоха ли отговорност за това?

АХ: Много е важно, ами да.

ББ: А? Ами ако имаме сега още 3,7 милиарда, КТБ като падна? Ето ти 6,7 милиарда. Ако ги разпръснем върху доходите, знаеш ли колко ще е по-добре!

АХ: Кажете ни почти една година след началото на третия ви мандат като министър-председател, ако успеете да изкарате пълен мандат, ще се случат ли проектите, които предвиждате – и за хъба, и за трансграничните коридори?

ББ: Аз съм убеден, защото хъбът е по-лесен, защото Европейската комисия, Жан-Клод Юнкер, това, което и президентът Путин искаше, донесе и каза: Ето, газовият хъб, ето това са възможностите на България, ето и картите, които са – донесени от председателя на ЕК, и са връчени публично. Така че аз се надявам след изборите в Русия с новия президент да намерим общ език по тези теми. Защото сега и те са в предизборна кампания. А искам да обясня на хората защо като говорим за Западни Балкани, защо и коридори, да си го представят. Защото много пъти и съм убеден, че доста хора не могат да си го представят.

АХ: Имаме минута, за да обясним.

ББ: Не, ще имаме повече, защото това е важно!

(Обяснява.)

АХ: Времето… Ще ни отрежат от ефира, г-н Борисов!

ББ: Няма кой да ни отреже!

АХ: Българинът се пита ще живее ли по-добре?

ББ: Ми естествено, че ще живее по-добре! (…)

1 коментар

  1. Тодоров каза:

    А с Цветан Василев – Фараона какво се случва и защо този измамник не е в затвора?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране