04.04.2019 | 19:34
Ангелкова си купила апартамент за 264 евро на квадрат
Валери Симеонов намекна за още министри с изгодни имотни покупки

Министърът на туризма Николина Ангелкова бие втория в ГЕРБ Цветан Цветанов по евтина покупка на жилище. През 2008 г. тя се е сдобила с жилище в София за рекордно ниските 264 евро на квадрат, показа справка от имотната й декларация. Факт е, че Ангелкова съвестно е декларирала покупката си на имота, а видимо по-ниската цена не е направила впечатление на никого.

Тази сутрин лидерът на Обединените патриоти Валери Симеонов призова премиера Бойко Борисов да огледа внимателно министрите си и намекна, че един от членовете на кабинета му се разполага в апартамент от 142 квадрата, купени за 65 хиляди евро.

Вероятно той визира именно жилището на Ангелкова, което обаче струва малко по-скъпо – 75 бона. Него тя си купила със собствени средства и от дарение от близки. През 2015 г. Николина Ангелова се сдобива и с друг апартамент с гараж, но на доста по-висока цена – 150 квадрата срещу сумата от 210 000 лева, а 2 години по-късно от наследство става собственик и на жилищеот 300 квадратни метра, купени за 480 бона, сочи още справката в декларацията й.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране