31.01.2019 | 12:47
Ангелов от ‘Ало, Банов’ заплашвал шефа на европрограмата за образование. След тях спукали гумите на колата на Кирил Гератлиев
Искал е европари да бъдат насочени към определени лица, заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева

Ангел Ангелов, когото министърът на културата Боил Банов посочи като автор на записа за ремонта Ларгото, изнесен от Елена Йончева (БСП), е заплашвал с компромати и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ към Министерството на образованието и науката Кирил Гератлиев. Това разкри зам.-министърът на образованието Деница Сачева тази сутрин в интервю пред bTV.

Ангелов работи в структурите на МОН и в момента е държавен служител. Тече разследване, чийто резултат ще реши съдбата му като такъв.

Разследването се води, защото Ангелов не само е отправял заплахи. През декември 2018 г. Гератлиев информирал политическото ръководство на МОН за заплахите, а през януари тази година се случили още две притеснителни неща: една от гумите на автомобила му била спукана, след това били спукани и останалите три.

На 19 януари Гератлиев подал сигнал в Районното управление на полицията, която има за задача да установи има ли връзка между заплахите и действията, разказа Сачева.

Нейното обяснение за заплахите към Гератлиев, който се занимава с еврофондовете в образователното министерства, е, че има информация, че Ангелов е „свързан с лица по европроекти и иска парите да отиват към определени лица“. Стремил се да оказва натиск, като заплашвал, че ще оповестява публично определени документи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране